korevaar advies logo
portret Kees Korevaar

FairCrowdWork Watch

Vakbond maakt tempo met disruptieve bedrijven.


De Duitse IGMetall heeft vorige zomer nieuwe stappen gezet om vakbondswerk op zetten in high tech bedrijven. Het leukst vind ik tot nu toe de FairCrowdWork Watch, een soort helpdesk voor crowdworkers.

FCW Watch onderzoekt bedrijven die on-line of via Apps werk aanbieden en daarvoor betalen volgens een zelf bedacht arbeidsvoorwaardenmodel. Een voorbeeld is AppJobber, een fotodienst in Darmstad die foto’s van je koopt namens opdrachtgevers. Een ander voorbeeld is Jovoto in Berlijn, een ontwerperscollectief voor architectuur en industrial design.

Watch hanteert een juridische expert check met een vijftal criteria (zoals: onbetaald afkeuren van je product mogelijk? tariefsverlaging mogelijk? mag je contact opnemen met collega’s?). En verder is er een soort rating systeem, waarin werknemers en ex-werknemers kunnen aangeven hoe het gaat met beloning, arbeidsomstandigheden en dergelijke. Watch volgt als regel Duitse bedrijven, maar ter vergelijking ook wel een paar internationaal bekende namen zoals Amazon Mechanical Turk.

Wat mij opvalt, behalve de leuke vormgeving, is de sterke juridische ondersteuning (“Ratgeber Recht”), waar gangbare begrippen uit het Duitse arbeidsrecht worden uitgelegd en bediscussieerd. We mogen aannemen dat de meeste CrowdWork bedrijven de mazen van de wet opzoeken. Watch kan door zijn opzet de combinatie leggen tussen theorie en praktijk. De IGMetall zal niet nalaten om politieke of publicitaire stappen te zetten als een van de onderzochte bedrijven het te bont maakt.

Wat me ook opvalt is dat Watch helemaal aan de disruptive of revolutionaire kant van de technologische ontwikkeling opereert. Ze zijn niet bezig met webwinkels of met de ontwikkeling van robots en drones. Hier ligt ook nog wel een uitdaging voor de vakbeweging. Maar misschien is daar een andere vorm van intelligent vakbondswerk voor te bedenken.

Bron: www.faircrowdwork.org www.igmetall.de
24 maart 2016